EN SPÄNNANDE MÅNAD

En spännande månad går mot sitt slut, det är ännu någon vecka kvar av oktober men vi har inga mer planerade lopp den närmste veckan utan ser fram emot aktiviteter och lopp även i november.

Det har varit våra 3-åringar Exposed Sox och From The Hip som varit igång mest senaste tiden men vi fick också en come-back av Exactement som på ett fint sätt kom 3a på Solvalla efter 93 dagars tävlingsuppehåll.

I början av oktober var våra 3-åringar med i kriterie- och oakskvalet och fick prova på mycket tufft motstånd. Exposed Sox gjorde ett finfint lopp och missade finalen med liten marginal kom 3a i sitt försökslopp. From the Hip fick en startgalopp i sin debut på Solvalla och blev diskad.

Uppföljning på dessa lopp blev Breeders Crown försök på Bollnäs den 20e där motståndet var nästan lika bra. Båda hästarna gör baserat på sina förutsättningar godkända lopp. From the Hip var först ut av de två och planen var att försöka göra en säker start och sedan känna på motståndet lite. Loppet var inte helt bekymmersfritt då han fick från 5 spår bakom bilen backa ner för att hitta en lucka efter en stabil start. När sedan avancemang skulle ske så blir Theo lite generad när en häst kliver ut rätt nära framför. Han går ändå godkänt på målrakan till en 7e plats. Skönt att se en stabil start och trav hela vägen, trots ett utmanande lopp. Han gick i mål på tangerat rekord 1.14.0 över full distans med autostart.

Exposed Sox körde med bakskor för dagen, hon har redan kvalificerat sig till semifinaler på Solvalla den 5 november. Loppet var en genomkörare och med bakskor ville vi spara lite på hovarna med tanke på det. Spårlottningen hade gett henne spår 9 bakom bilen, vilket vi på förhand tyckte kunde passa bra, men 1an öppnade mycket trögt och 2an galopperade i starten vilket gjorde att det blev lite markförlust som sedan var svårt att ta in. Hon spurtade som vanligt klart godkänt till en 6e plats utan att vara tömd på något sätt.

Det finns alltid förhoppningar om stordåd när det vankas lopp men när vi summerar dagen så finns det en hel del glädjeämnen trots att 7e och 6e plats kanske inte vid första anblick ser så imponerande ut. Theo höll ihop en stabil insats och fick lite mer erfarenhet, Sockan fick en bra genomkörare inför den 5 november utan att hon spräckte sig. Vi tackar Tomas och Jenni på Å&P Travträning för en klok och väl genomförd tävling som bygger vidare mot framtiden.

Föregående
Föregående

Årets två första lopp genomförda

Nästa
Nästa

DAGEN FÖRE!