DAGEN FÖRE!

Powerladies 2 första hästar ska båda imorgon framträda på travets nationalarena Solvalla.

Det är kriterie- och oaks kval vilket är en stor händelse för oss. Det är inte självklart att ens få eller kunna vara med i kvalet där alla Sveriges bästa 3-åringar kommer delta och nu ska båda våra 3-åringar delta. Båda kommer till Solvalla väl förberedda och som vi tror bra för dagen. De kommer vara ganska lågt betrodda i sina lopp men vi har ändå förhoppningar.

Exposed Sox springer redan i första loppet utanför GS75, det blir naturligt lite mindre uppmärksamhet och fokus på det loppet från media. Hon har fått ett bra utgångsläge med spår 3 och de mest betrodda har fått lite mer utmanande lägen. Under våren och sommaren har Exposed Sox matchats för att få erfarenhet, hårdhet och samtidigt minska tiderna lite snarare än dra in maximalt med pengar. Vi hoppas och tror att den kloka matchningen från Team Åsberg/Pettersson kommer ge frukt, varför inte redan i morgon. Hon kommer inte att vara chanslös i sitt lopp.

From the Hip har haft ett helt annat upplägg med betydligt mindre lopp och är lite mer oprövad mot bättre motstånd. Han hade bättre hästar emot senast i Bodens Breeders Crown försök och blev då instängd 5a efter målfoto mellan 3,4 och femman. Global Escape och Timotejs Megabyte är med igen men läget kommer vara lite annorlunda den här gången. Förra loppet var också ett lite genrep för From the Hip och Tomas vill ge honom ett snällt lopp. Han hade också krafter kvar i mål. Det ska bli mycket spännande, dels med lång distans som vi tror passar och även med ett bra läge, i ett för övrigt ganska svårt kvallopp där några av favoriterna till slutsegern deltar.

Drömmen om final lever såklart för båda våra pärlor ända fram till målet.

Föregående
Föregående

EN SPÄNNANDE MÅNAD

Nästa
Nästa

SUMMERING AV AUGUSTI