HÖSTEN NÄRMAR SIG

Efter en intensiv period med ganska många lopp under sommaren, har det varit en lite lugnare period för alla våra hästar de senaste veckorna. Det kan nog behövas då det fortfarande finns några fina lopp för oss under hösten.

Exposed Sox fick möta lite bättre hästar i årgångsloppskvalen och diamantstoet vilket har utvecklat henne på ett bra sätt. Vi fick ett bra kvitto på det i senaste loppet med segern i Sweden International Sales auktionslopp på Solvalla. Det ska bli mycket spännande att se hur formen håller sig efter några veckors träningsperiod inför Trav-oks och Breeders Crown semifinal.

Global Fantasy hade också en intensiv period i USA med 3 kvallopp och 3 tävlingslopp på 2 månader. Hon blev säkrare och säkrare i loppen med en fin 2a plats i senaste loppet som bästa resultat. Efter några veckor utan tävlingar så blir det intressant att se om trenden håller i sig när hon åter står på startlinjen i Philadephia den 31 augusti.

From the Hip har kommit igång med tävlandet enligt den plan vi lade upp för ett år sedan. Han har fått tid att växa in i kroppen och mogna lite innan första start. Det finns fortfarande en hel del kvar runt koordination och mognad men han har börjat på ett lovande sätt. Debuten på Hagmyren gav lite eko och mersmak men efterföljaren på Gävle var desto tyngre när han fick en startgalopp till 1,70 i odds. Nu är det dags för 4e loppet på Bollnäs den 31 augusti och vi vet inte riktigt ännu var vi har honom kapacitetsmässigt även om det sett bra ut i ganska enkla lopp.

Exactement gjorde några fina tävlingar i vintras och vi hade förhoppningar på fortsatt utveckling under sommaren men hon fick infektion med dåliga blodvärden och efter det en dålig form. Vi valde därför att göra en liten omstart med grundträning för henne. Hon ser nu fin ut igen och vi räknar med att hon kommer tillbaka till tävlingsbanorna under oktober.

Global Frank vårt lilla charmtroll, han har och kommer få samma upplägg som From the Hip har haft, det vill säga mycket grundträning för att sedan successivt öka farten fram mot nästa vår/sommar då han ska debutera. Han är ganska stor i kroppen och kommer bli en ståtlig hingst så småningom. Vi ser att han är på rätt väg och han blir spännande att följa framåt.

Föregående
Föregående

SUMMERING AV AUGUSTI

Nästa
Nästa

EN AV VÅRA POWERBOYS ÄR IGÅNG!