SUMMERING AV AUGUSTI

Det fantastiska med travsporten är att i stort sätt varje månad har någonting att se fram emot. Under augusti genomförde våra hästar 5 lopp totalt och vilket resultat det blev. Siffermässigt kan vi summera 3 vinster 1 andraplats och en 4e plats. 235 000kr insprungna på 5 lopp ör ett snitt på 47 000kr/lopp vilket är vår bästa månad hittills rent ekonomiskt. Vid sidan av det har vi uppdaterat med ny hemsida och introducerat Powerboys. Möjligheten att köpa andelar som privatperson direkt på hemsidan har också öppnats. Vi har även genomfört ett antal Studio Powerladies under månaden.

Närmast på näthinnan är gårdagens lopp för From the Hip, han var först in till oss bland våra hästar vilket såklart år speciellt men även att han är en härlig karaktär som leker sig igenom livet. Han har också ett stort ego men är väldigt snäll. Loppet igår var inte helt okomplicerat då han fick en liten startgalopp och hamnade 20-30 meter bakom i starten. Kan ha varit att han blev lite het och gick för nära vingen på startbilen men han är förnuftig och ställde sig i trav ganska direkt. När sedan Tomas avanserade fram utvändigt ledande Magnificant Star så kändes det bra. Några snabba steg i sista kurvan lämnade lucka bakåt och sedan sprang han och klippte med öronen över målrakan till säker seger.

I segerintervjun nämnde Tomas Pettersson att det troligen blir anmälan till kriteriekvalet 1 oktober för From the Hip. Om han är mogen nog för detta redan nu får visa sig men såklart spännande och roligt att försöka delta i årets största lopp för 3-åringar.

Det andra som kommer upp vid en tillbakablick är naturligtvis Exposed Sox utveckling och genomförande av Sweden International Sales auktionslopp på Solvalla där det blev seger efter en magnifik spurt på fina 1.13.1 över full distans.

Efter det har träningsperioden varit bra och ny start kommer det bli i mitten av september inför Trav-Oaks försöken.

I Framåtblicken på september ser vi att det inte kommer bli så många lopp men inte destå mindre spännande då de sista förberedelserna ska ske inför storloppen i oktober. Vi inser självklart att alla månader inte kommer se ut så här utan det också kommer tuffare månader med sämre resultat men just nu känns allt såklart bara positivt och vi drömmer vidare.

Föregående
Föregående

DAGEN FÖRE!

Nästa
Nästa

HÖSTEN NÄRMAR SIG