VILKEN KVÄLL PÅ SOLVALLA MED EXPOSED SOX

Det var sommartävlingar på Solvalla med Sweden International Yearling Sales Auktionslopp på agendan för 3-åriga Ston och 3-åriga hingstar och valacker. Prispengen till vinnaren var hela 250 000kr i de båda loppen.  I sto avdelningen blev det fler än 12 hästar anmäla vilket gjorde att loppet delades i 2 och prispengarna delades på två lopp. 

Första pris på 125 000kr är fortfarande en rejäl summa så spänningen låg i luften inför dagens lopp 2 som var det första Auktionsloppet och där Exposed Sox deltog. Hon kom från en galopp senast i STL Diamantstoet på en kladdig bana i Eskilstuna. Inför galoppen och även efter galoppen i träningen inför dagen har "Sockan" visat en bra utveckling och mognad samt blivit allt snabbare.

Hon har varit ute i lite tuffare lopp (STL, E3 försök och Breeders Crown) och i samtliga dessa fått ganska besvärliga lägen med lite otur. Vi tycker att hon är lite bättre än raden och nu ett lämpligt lopp.

Tomas Pettersson var också förhoppningsfull och trodde på vinstchans inför loppet. Tomas bestämde därför tillsammans med Jenni Åsberg att testa utan skor och jänkarvagn för första gången. Utgångsläget var också bra med spår 1 bakom bilen.

Det var en speciell kväll för Tomas som fyllde 45år och som hade 999 vinster inför kvällen.

När loppet går iväg är det ordentlig "kubbning" om ledningen och första 500m går på 1.09 för dessa 3-åringar! Supreme Success med Daniel Wäjersten får tillslut ledningen från spår 7 och fortsätter i högt tempo, möjligen lite pigg efter startrusningen. 

Exposed Sox får en bra start utan att vara med i värsta rusningen och ligger som 4a under första varvet. När sedan hästar börjar komma upp bakifrån går Tomas ut som andra ytter. I sista kurvan blir det 3e spår och med en fantastisk spurt hinner Exposed Sox förbi Supreme Success med en halv längd. Tiden blev 1.13.1 över 2140m auto vilket är nytt rekord för henne och det visade sig vara en av de bästa segertiderna för kvällen.

Stor glädje naturligtvis hos alla vi delägare, och hela gänget runt Åsberg/Pettersson. Seger nr 1000 för Tomas på sin födelsedag, största vinsten hittills för Exposed Sox och hon fick äntligen visa hur bra hon är.

Föregående
Föregående

EN AV VÅRA POWERBOYS ÄR IGÅNG!

Nästa
Nästa

HALVA JULI HAR GÅTT